GENERÁLKIVITELEZÉS

TOLNA · BARANYA · SOMOGY MEGYE

FŐBB TEVÉKENYSÉGEK

 • Vállaljuk könnyűszerkezetes családi házak, nyaralók, lakókonténerek teljeskörű kivitelezését, szerkezetkész állapottól a kulcsrakész állapotig, ezen belül:
  • LSH lapraszerelt készház technológiával a főfalak, födém és tető kivitelezése;
  • homlokzati hőszigetelés, vakolás;
  • belső válaszfalak építése gipszkartonból;
  • belső felületképzés;
  • hideg- és melegburkolás;
  • nyílászárók beépítése;
  • tetőfedés, bádogozás;
  • teljeskörű villanyszerelési és épületgépészeti munkák;
  • térkövezés;
  • külön igény szerint, a helyszín felmérését követően, az alapozást is vállaljuk a szükséges földmunkákkal.
 • Vállaljuk már meglévő lakóházak felújítását, bővítését, a fent felsorolt szakmunkák kivitelezését.
 • Belőépítészeti tervezés
  • Fal és padlóburkolatok kiválasztása
  • Egyedi konyha tervezése és gyártása
  • Bútorok, berendezések ajánlása és értékesítése

MI IS AZ A KÖNNYŰSZERKEZETES KÉSZHÁZ?

Cégünk elsősorban az LSH készházak kizárólagos kivitelezője Tolna, Baranya és Somogy megyében. Ez a technológia esetén a házat előregyártott panelekből állítják össze. Egy külön gyárban, előre egyeztetett tervek szerint készítik el a falakat és födémszerkezetet, majd szállítják az építkezés helyszínére a hagyományos ácsolt tetőszerkezettel együtt.

A készházaknál az építkezés helyén már csak a szerelési munka zajlik, a helyszínen nincs lehetőség a panelek módosítására. A készházak panelekből való helyszíni összeállítása csupán néhány napot vesz igénybe.

A KÖNNYŰSZERKEZETES KÉSZHÁZ ELŐNYEI

Gyorsaság

Megrendeléstől számítva a gyártás általában 4-8 hetet vesz igénybe. Azt követően a helyszínre szállítjuk az előre legyártott elemeket és a már elkészült alapozásra, a ház alapterületétől függően, legfeljebb 90 napon belül felépítjük otthonát!

Míg a téglaházak építése 1-2 évig is tarthat, addig a készházak esetén maga az építés csupán 1-2 hónap.

Lehetőség van már meglévő tervekből választani. A már elkészült tervek alapján sokkal gyorsabb a panelek gyártási folyamata, mintha egyedi készházat szeretnénk. Persze egyedi készház építtetésére is van lehetőség, de ilyenkor számolni kell azzal, hogy a panelek gyártása és a szükséges előmunkálatok, egyeztetések több időt vesznek igénybe.

Költséghatékonyság, kiemelkedő ár-érték arány

Az LSH épületek építési költségei alacsonyabbak, mint a hagyományos építési módszerek esetében, mivel az előre gyártott könnyű elemek használata csökkenti a munkaerő- és az anyagköltségeket. Emellett a könnyűszerkezetes építés gazdaságos anyagfelhasználást tesz lehetővé, mivel az ilyen épületeknek kevesebb anyagszükséglete van, ami kedvező hatással lehet a környezetre.

Energiahatékonyság és környeztebarátság

Az ilyen épületeknek jobb a hőszigetelésük, mint a hagyományos társaiknak, ami csökkenti az energiaszámlákat és javítja a lakók kényelmét. Emellett kisebb az ökológiai lábnyomuk, mivel az építkezés alatt megközelítőleg 10-szer kevesebb hulladék keletkezik, mint egy hagyományos építkezés során.

Közel passzív ház

Rugalmasság és testreszabhatóság

A könnyűszerkezetes építés nagy rugalmasságot és testreszabhatóságot biztosít az építőiparban. Az előre gyártott elemek lehetővé teszik az építési folyamat könnyű és gyors adaptálását az egyéni igényekhez és körülményekhez. Könnyen bővíthetők és átalakíthatók az idő múlásával, mivel az elemek könnyen eltávolíthatók és cserélhetők. Emellett széles választék áll rendelkezésre, amelyek között számos forma és stílus megtalálható, így az egyéni igényeknek megfelelő épületet lehet tervezni és építeni.

TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A KÖNNYŰSZERKEZETES ÉPÍTÉS KAPCSÁN

Mivel hazánkban egy viszonylag új építési technológiáról van szó, legalábbis az errefelé hagyományosnak mondható téglaházakhoz képest, ezért tévhitek is keringenek a könnyűházakkal kapcsolatban. Ez nem meglepő, hiszen az emberek még nem ismerik kellően a technikát, nincsenek teljes mértékben tisztában a könnyűszerkezetes házak tulajdonságaival.

Az egyik leggyakoribb tévhit, amit a könnyűszerkezetes házakkal kapcsolatban szoktak említeni, az a tartóssága. Sokan azért elutasítóak a könnyűszerkezetes építkezésekkel szemben, mert azt gondolják, hogy nem időtállóak. Ez egyértelműen tévhit. A szabályokat betartva, minőségi alapanyagokból, az előírásoknak megfelelő kivitelezés mellett a könnyűszerkezetes házak igenis tartósak, akár több száz évig is ugyanúgy megmaradnak, mint egy téglaház.

Egy másik gyakori érv, hogy új technológia révén, még nem bizonyított, hogy mit tud. Ez tévhit. Magyarországon egy nemrégiben felfedezett és felkapott technológiáról van szó, de a világ számos más pontján egy közkedvelt építkezési technikáról beszélünk. Kanadában, az USA-ban a házak jelentős százaléka ilyen technológiával készül, és még Európában is vannak hagyományai. Az észak-európai országokban, mint például Norvégiában, szintén sok évre visszamenőleg használt és elfogadott építési mód.

Amit mi és az LSH garantálunk

Árgarancia

Megrendelést követően az árak kőbe lesznek vésve, köszönhetően a gyors gyártási és építési időnknek.

90 napos házépítési garancia!

Akár 1 hét alatt felépíthető a szerkezetkész ház. (80m2-es ház esetén, kész aljzatbetonra)

50 év garancia!

Házainkra 50 év garanciát vállal a gyártó. A garancia első sorban a ház szerkezetére és az LSH panelekre terjed ki.

Meglévő minősítések

ÉMI minősítések, NMÉ, ETA, CE

Vállaljuk egyedi tervek alapján is a kivitelezést, vagy választhatnak típustervek közül. A típustervek is egyedileg, igény alapján módosíthatók.